Synonyms for burhinus_oedicnemus or Related words with burhinus_oedicnemus

decaocto_laughing_dove_spilopelia              acrocephalus_melanopogon              charadrius_leschenaultii_oriental              oedicnemus              circus_pygargus              pied_harrier              schoenobaenus_eurasian_reed_warbler              circus_pygargus_african              tringa_stagnatilis              acrocephalus_orientalis              circus_macrourus              taita_falcon_falco_fasciinucha              irediparra_gallinacea              cuckoo_pachycoccyx              clypeata_marbled_teal_marmaronetta              anas_hottentota              elseyornis_melanops              canicapillus              brown_capped_pygmy              pied_avocet_recurvirostra_avosetta              striped_owl_pseudoscops              aythya_ferina              harrier_hawk_polyboroides_typus              caprimulgus_europaeus              comb_crested_jacana              linaria_flavirostris              circus_macrourus_montagu_harrier              corvinella_corvina              hydrophasianus_chirurgus              gelochelidon_nilotica              lesser_redpoll_acanthis_cabaret              melanoleucos              tringa_melanoleuca              glaucidium_cuculoides              vanellus_vanellus              tern_sterna_hirundo_arctic              sphyrapicus_nuchalis              oreopholus              aythya_ferina_ferruginous_duck              butorides_striatus              locustellid_warblers              schoenicola_brevirostris_acrocephalid_warblers              brahminy_starling_sturnia_pagodarum              sitta_europaea              euryptila              burhinidae              aythya_fuligula              bush_chat_saxicola              williamson_sapsucker_sphyrapicus_thyroideus              polyboroides_typus             



Examples of "burhinus_oedicnemus"
There are five subspecies of "Burhinus oedicnemus": The Indian stone-curlew was previously considered a subspecies.
The Eurasian stone curlew, Eurasian thick-knee, or simply stone-curlew ("Burhinus oedicnemus") is a northern species of the Burhinidae (stone-curlew) bird family.
The bird species include: common pheasant Phasianus colchicus, common quail Coturnix coturnix, shore lark Eremophila alpestris, redshank Tringa totanus, stone curlew Burhinus oedicnemus, moustached warbler Acrocephalus melanopogon, golden eagle Aquila chrysaetos and short-toed snake eagle Circaetus gallicus. Also there is sighting of eurasian griffon vulture Gyps fulvus probably on their flight over to Cres.
Many species of lark live on the steppe, including the rare Dupont's lark ("Chersophilus duponti") and there are also little bustards ("Tetrax tetrax") and stone curlews ("Burhinus oedicnemus"). Sea birds include yellow-legged gulls ("Larus michahellis"), terns, razorbills ("Alca torda"), shags, the occasional puffin ("Fratercula arctica") and Cory's ("Calonectris diomedea") and Balearic shearwaters ("Puffinus mauretanicus"). The wealth of animal life provides prey for a number of raptors: ospreys ("Pandion haliaetus"), peregrine falcons ("Falco peregrinus"), kestrels ("Falco tinnunculus") and eagles.
Breeding species include "Alectoris chukar", "Burhinus oedicnemus", "Otus scops", "Apus melba", "Apus pallidus", "Merops apiaster", "Upupa epops", "Calandrella brachydactyla", "Hirundo daurica", "Anthus campestris", "Cercotrichas galactotes", "Oenanthe hispanica", "Phalacrocorax aristotelis", "Ixobrychus minutus", "Buteo rufinus", "Hieraaetus fasciatus", "Circaetus gallicus", "Falco naumanni", "Falco eleonorae", "Falco peregrinus", "Falco biarmicus" "Aquila chrysaetos, Clamator glandarius, Melanocorypha calandra, Acrocephalus melanopogon, Phylloscopus bonelli, Sitta neumayer","Oriolus oriolus Corvus corax Emberiza hortulana, Emberiza caesia, Emberiza melanocephala, Lanius collurio, Hippolais olivetorum, Sylvia ruppeli, Saxicola rubetra".
In the wetlands around the estuary nesting birds include red-crested pochard ("Netta rufina"), little bittern ("Ixobrychus minutus"), little egret ("Egretta garzetta") and purple heron ("Ardea purpurea"), marsh harrier ("Circus aeruginosus"], Montagu's harrier ("Circus pyagurgus"), black-winged stilt ("Himantopus himantopus"), collared pratincole ("Glareola pratincola") and little tern ("Sternula albifrons"). While the associated redbeds contain great reed warbler ("Acrocephalus arundinaceus"), Savi's warbler ("Locustella luscinioides") and other warblers. The nearby fields have stone-curlew ("Burhinus oedicnemus") and calandra lark ("Melanocorypha calandra") breed on adjacent farmland. Little bustard ("Tetrax tetrax") occurs all year but is more numerous in winter. Raptors which may be seen over the fields include black-winged kite ("Elanus caeruleus"), short-toed eagle ("Circaetus gallicus") and booted eagle ("Aquila pennatus")
Besides its picturesque beauty, the lake is the haunt of 85 species of water-birds with estimated populations between 20,000–38,000. It is one of the important migratory passages through Cyprus. Among them are 2,000–12,000 flamingoes ("Phoenicopterus ruber") which spend the winter months there feeding off populations of the brine shrimp "Artemia salina". Other important bird species are "Grus grus", "Charadrius alexandrines", "Larus ridibundus", "Himantopus himantopus", "Burhinus oedicnemus", "Hoplopterus spinosus", "Oenanthe cypriaca" and "Sylvia melanothorax". Flocks of birdwatchers gather to observe the blaze of pink from flamingoes as they gather in the centre of the lake but also the other important migrants. The Larnaca Salt Lake complex was declared as a protected area by a decision of the Council of Ministers in 1997.
Some 21 species of woodpecker have been reported from northern goshawk food studies around the world. With their relatively slow, undulating flight adult and fledged woodpeckers can easily be overtaken by hunting goshawks, not to mention their habitat preferences frequently put them within active goshawk ranges. Most of the widespread species from Europe and North America have been observed as prey, most commonly relatively large woodpeckers such as the greater spotted woodpecker ("Dendrocopos major") and the European green woodpecker ("Picus viridis") in Europe and the northern flicker ("Colaptes auratus") in North America. Indeed the flicker is the third most regularly reported prey species in America. In south-central Wyoming, the northern flicker was the second most numerous prey species and it was the main prey species in a study from New Mexico (here making up 26.4% of prey by number). All sizes of woodpeckers available are taken from the lesser spotted woodpecker ("Dryobates minor") to the black woodpecker ("Dryocopus martius") in Europe and from the downy woodpecker ("Picoides pubescens") to the pileated woodpecker ("Dryocopus pileatus") in North America. In many areas, northern goshawks will pursue water birds of several varieties, although they rarely form a large portion of the diet. Perhaps the most often recorded water birds in the diet are ducks. All told, 32 waterfowl have been recorded in their diet. In the Ural mountains, the nearly cosmopolitan mallard ("Anas platyrhynchos") was third most numerous prey species. The ducks of the genus "Aythya" are somewhat frequently recorded as well, especially since their tree-nesting habits may frequently put them in the hunting range of nesting goshawks. Similarly, the wood duck ("Aix sponsa") from America and the mandarin duck ("Aix galericulata") from Asia may be more vulnerable than most waterfowl at their tree nests. Although etymologists feel that the goshawk is an abbreviation of “goose-hawk”, geese are seldomly taken considering their generally much larger size. Nonetheless, four species have been taken, including adults of species as large as the greater white-fronted goose ("Anser albifrons"). Adult common eiders ("Somateria mollissima"), the largest northern duck at , have also been captured by goshawks. Various other water birds reported as taken include red-throated loon ("Gavia stellata") chicks, adult little grebes ("Tachybaptus ruficollis"), adult great cormorants ("Phalacrocorax carbo") (about the same size as a greater white-fronted goose), adult crested ibis ("Nipponia nippon"), black stork ("Ciconia nigra") chicks and five species each of heron and rail. Among shorebirds (or small waders), goshawks have been reported preying on 22 sandpipers, 8 plovers, 10 species of gull and tern, 2 species of alcids and the Eurasian stone-curlew ("Burhinus oedicnemus"), the Eurasian oystercatcher ("Haematopus ostralegus") and the long-tailed jaeger ("Stercorarius longicaudus").